Livre
Anglais

The night always comes : a novel

Willy Vlautin (auteur)

The night always comes : a novel

Een jonge vrouw, samenwonend met haar moeder en verstandelijk gehandicapte oudere broer, doet verwoede pogingen om het geld bij elkaar te krijgen voor een aanbetaling van het huis waarin ze wonen.
Titre
The night always comes : a novel
Auteur
Willy Vlautin
Langue
Anglais
Éditeur
New York: Harper, © 2021 | Autres éditions
208 p.
ISBN
9780063035089 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hoofdpersoon is Lynette, een 30-jarige vrouw uit Portland, Oregon. Ze woont samen met haar drinkende, kettingrokende moeder en broer Kenny die de geestelijke ontwikkeling van een driejarige heeft. Lynette heeft met keihard werken in drie banen zoveel gespaard dat ze eindelijk haar droom kan waarmaken: een aanbetaling doen op hun huis. Maar haar moeder gooit roet in het eten, ze heeft van haar spaargelddeel een dure auto gekocht en wil een eigen leven. De wanhopige Lynette begint een twee dagen durende odyssee om het benodigde geld toch bij elkaar te krijgen. Hierbij wordt ze geconfronteerd met haar verleden (handtastelijke stiefvader, zelfmoordpoging, psychiatrische problemen, mislukt huwelijk), steelt een safe en wordt bedreigd door louche figuren. Goed en met veel inlevingsvermogen geschreven, felrealistisch, ook ontroerend verhaal met een hoofdpersoon die het nooit meegezeten heeft en naar wie je hart voortdurend uitgaat. Gelukkig gloort er uiteindelijk een sprankje hoop. Pakkende …Lire la suite

À propos de Willy Vlautin

Willy Vlautin, né en 1967 à Reno dans le Nevada, est un écrivain américain. Il est aussi auteur-compositeur et chanteur du groupe de country alternative Richmond Fontaine (en) entre 1994 et 2016. Il vit aujourd'hui à Scappoose dans l'Oregon.

Biographie

Romans

  • Motel life, Albin Michel, 2006 ((en) The Motel Life, 2006)
  • Plein nord, Albin Michel, 2010 ((en) Northline, 2008)
  • Cheyenne en automne, 13e …En lire plus sur Wikipedia