Livre
Néerlandais
Een 22-jarige vrouw uit een gebroken gezin en zwanger van haar gewelddadige, racistische vriend ontvlucht haar woonplaats Las Vegas en begint een nieuw bestaan in de woestijnstad Reno.
Titre
Noordwaarts
Auteur
Willy Vlautin
Traducteur
Rob Van Erkelens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Northline
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Nijgh en Van Ditmar, 2013
222 p. + cd
Note
De cd in bijlage bevat muziek geschreven door Willy Vlautin
ISBN
9789038896687 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 46 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Realistische, sober geschreven ontwikkelingsroman. De 22-jarige Allison komt uit een gebroken gezin en is zwanger van haar gewelddadige, racistische vriend. Ze ontvlucht haar woonplaats Las Vegas en begint een nieuw bestaan in de woestijnstad Reno. Daar wordt haar zoontje geboren dat ze afstaat voor adoptie: een traumatische ervaring. De angst voor haar ex-vriend die weer contact zoekt, haar eenzaamheid en de strijd met de drank drijven haar vervolgens tot wanhoop. De enige troost vindt Allison in denkbeeldige gesprekken die ze voert met filmster Paul Newman, wiens films zij vroeger met haar moeder heeft bekeken. Een vondst zijn de passages waarin Allison zichzelf door Paul Newman laat troosten en oppeppen: hoe sterk kan verbeeldingskracht zijn! Ook de compassie en belangeloze hulp van enkele mensen die op haar pad komen, zetten haar stap voor stap weer op het goede spoor. En ze ontmoet een soulmate, even gekwetst door het leven als zijzelf. Het debuut ‘De ruwe weg’ van de Amerikaanse…Lire la suite

À propos de Willy Vlautin

Willy Vlautin, né en 1967 à Reno dans le Nevada, est un écrivain américain. Il est aussi auteur-compositeur et chanteur du groupe de country alternative Richmond Fontaine (en) entre 1994 et 2016. Il vit aujourd'hui à Scappoose dans l'Oregon.

Biographie

Romans

  • Motel life, Albin Michel, 2006 ((en) The Motel Life, 2006)
  • Plein nord, Albin Michel, 2010 ((en) Northline, 2008)
  • Cheyenne en automne, 13e note éditions,…En lire plus sur Wikipedia