Livre
Néerlandais
Eekhoorn nodigt steeds meer vrienden uit om mee te eten. Maar wie doet straks de afwas? Een verhaal over vriendschap, geven en nemen, zorgen voor jezelf en voor de ander. Oblong prentenboek met gekleurde potloodtekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
'Aan tafel!'
Auteur
Wilma Degeling
Dessinateur
Veronica Nahmias
Langue
Néerlandais
Éditeur
Zeist: Christofoor, 2010 | Autres éditions
[34] p. : ill.
ISBN
9789060386309

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eekhoorn is een vrolijk vrijgevig dier dat houdt van zijn vrienden en van koken. Elke dag nodigt hij meer dieren uit om te komen eten. Na het eten wordt er niet afgewassen, maar gezellig nagetafeld. Als een aantal dagen later al het kookgerei en servies vuil zijn, komt Mol langs. Eekhoorn stelt dat het hem niet verstandig lijkt als Mol mee-eet. Dat lijkt oneerlijk, maar Eekhoorn heeft een slim en onverwacht leuk plan, waarin hij alle dieren tot hun recht laat komen. Een vrolijk, mooi vormgegeven prentenboek in oblong formaat met paginagrote ongekaderde tekeningen. De dieren, het eten en enkele details zijn gekleurd, andere delen van de tekening zijn alleen in losse potloodlijnen aangeduid. Dat maakt de prenten krachtig en speels. De vrij uitgebreide tekst is naast kleinere gekleurde prenten op een crèmekleurige ondergrond geplaatst. Alle dieren zijn duidelijk herkenbaar met menselijke houdingen weergegeven. Hun emoties zijn goed te zien. Toch blijven ze dierlijk. Vriendschap, geven en…Lire la suite

Aan tafel!

Eekhoorn vind het zalig om boodschappen te doen en te koken. Wanneer ze ditmaal Zwijntje tegenkomt, nodigt ze hem uit om te komen eten. Na het eten wil Zwijntje afwassen, maar Eekhoorn wil dit niet. Zwijntje vertelt aan de andere dieren dat Eekhoorn zo fantastisch kan koken en elke dag komen er dieren bij om te eten bij Eekhoorn die erg in haar nopjes is. Op een dag echter roept Eekhoorn Aan tafel maar er staat geen eten op maar ... een enorme berg AFWAS. Heel pittig verhaal, origineel en met fijne illustraties. Sommige details op de prenten zijn louter met enkele potloodlijntjes geschetst maar de rest is heel warm ingekleurd. Het is ook een heel warm en gezellig verhaal met een duidelijke boodschap: voor wat hoort wat!


Suggestions