Livre
Néerlandais

Eskimo verveelt zich

Wim Opbrouck (auteur), Frow Steeman (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Eskimo woont op de Noordpool; buiten is het erg koud, maar in zijn iglo is het lekker warm en gezellig. Prentenboek met illustraties in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Inuit, Vervelen
Titre
Eskimo verveelt zich
Auteur
Wim Opbrouck
Dessinateur
Frow Steeman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2007
[32] p. : ill.
ISBN
9789058384393

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eskimo stapt op een dag met het verkeerde been uit zijn iglo. Hij duikt weer snel zijn iglo in, waar het warm is, maar waar hij zich ook verveelt. In het tweede verhaal valt Eskimo om; hij bekijkt liggend de wereld om hem heen. Dan volgt een verhaal waarin Eskimo zich ’s avonds zorgen maakt over het gat in de ozonlaag en in het laatste verhaal is Eskimo ziek en krijgt hij bezoek van een leuk eskimomeisje. Groot formaatprentenboek, waarbij de verhalen eigenlijk alleen te onderscheiden zijn omdat ze met een grote, vette hoofdletter beginnen. Er is eerder sprake van een, nogal onevenwichtig, doorlopend verhaal van de belevenissen tijdens twee dagen en een nacht. In de kleurrijke en realistische illustraties met duidelijke penseelstreken is er een groot verschil tussen het leven buiten en binnen (waarbij het interieur van de iglo meer op een Afrikaanse hut lijkt omdat Eskimo die zo heeft ingericht). Het verhaal laat zich door het gekozen perspectief van een alwetende verteller goed voorle…Lire la suite

À propos de Wim Opbrouck

Wim Opbrouck, né le 5 février 1969 à Bavikhove, est un acteur et chanteur belge flamand.

Il est notamment le présentateur de Bake Off Vlanderen.

Biographie

Il a suivi les cours du Studio Herman Teirlinck, dont il est sorti en 1992.

Filmographie

Télévision

  • 1997-1998 : Windkracht 10 : Nick Bouvry
  • 2005-2008 : Matrioshki : Le Trafic de la honte : Mike Simons
  • 2012-2013 : Salamandre (série télévisée) : Marc, le ministre de la justice
  • 2013 : Albert II (série télévisée) : Jean-Luc Dehaene
  • 2017 : Tytgat Chocolat : Roman Tytgat

Cinéma