Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De eend, de dood en de tulp

Wolf Erlbruch (auteur)

De eend, de dood en de tulp

Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Wanneer een eend kennismaakt met de dood, worden ze vrienden en spreken over hoe de wereld zal zijn zonder eend. Prentenboek met expressieve krijtillustraties in enkele sobere kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Dood
Titre
De eend, de dood en de tulp
Auteur
Wolf Erlbruch
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Ente, Tod und Tulpe
Éditeur
[Hoorn]: Hoogland & Van Klaveren, © 2017 | Autres éditions
[30] p. : ill.
ISBN
9789089672117 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een eend maakt kennis met de dood; samen trekken ze een poosje op en raken al doende bevriend. Eend warmt de dood als hij het koud heeft, iets wat nog nooit iemand voor de dood heeft gedaan. Ze spreken over dood zijn en hoe de wereld zal zijn zonder de eend. Als eend het koud krijgt, warmt de dood haar, maar het mag niet baten; na haar dood laat de dood eend te water met een tulp en kijkt haar bedroefd na. Dit breder dan A4-prentenboek is bijzonder door door zowel inhoud als vorm. De zorgvuldig geformuleerde tekst is zo direct dat de woorden heftige emoties oproepen. De tekst is in een grote letter gedrukt en goed gescheiden van de niet ingekaderde platen. De bedrieglijk eenvoudige illustraties in enkele sobere kleuren krijt op crèmekleurig papier beslaan soms een, soms twee pagina's met veel 'wit'. Ze tonen een heel lange eend met een lange nek die rechtop loopt en zo even groot is als een in een geruite jurk en jas geklede figuur met een schedel als hoofd. Beide figuren tonen veel e…Lire la suite

De eend, de dood en de tulp

Eend heeft al een tijdje in de gaten dat er iemand achter haar aan sluipt. Ik ben de dood, stelt het knokige kereltje met een zwarte tulp in zijn hand zich voor. Eend schrikt. De dood verklaart zijn aanwezigheid door te zeggen dat hij altijd in de buurt is, voor het geval dat er iets gebeurt. En wat er een eend zoal kan overkomen, hoort eend eigenlijk liever niet. Toch vindt eend de dood best aardig. Ze gaan samen zwemmen, maar dat vindt de dood maar niets en eend warmt hem op. Zoiets heeft nog nooit iemand voor hem gedaan. Eend is blij dat ze de volgende dag nog leeft en ze wil wel iets spannends gaan doen. Ze klimmen in een boom en eend kijkt naar de vijver. Hij ligt er stilletjes en eenzaam bij zo zonder haar. Zou het ook zo zijn als ze dood zou zijn? Samen brengen ze de volgende weken door, steeds minder in de vijver, vaak stilletjes in het gras. Op een winternacht krijgt eend het zo koud dat ze de dood vraagt haar te warmen. Dan sterft eend en de dood moet afscheid van haar nemen…Lire la suite

À propos de Wolf Erlbruch

Wolf Erlbruch (né le 30 juin 1948 à Wuppertal) est un illustrateur et écrivain allemand, auteur ou illustrateur de plus de 25 livres pour enfants.

Il a été lauréat du prix Hans Christian Andersen illustration en 2006.

Biographie

Erlbruch étudie le graphisme à la Folkwang-Schule à Essen. Il travaille comme illustrateur dans des magazines (Stern, Esquire).

Il commence à travailler pour la jeunesse en 1985 sur Der Adler, der nicht fliegen wollte de James Aggrey. Le fils d'Erlbruch vient de naître, il voulait pouvoir dire « regarde, papa a fait un livre pour enfants. » Il a depuis illustré de nombreux livres pour enfants.

Il rencontre le succès en 1990 avec l'album De la petite taupe qui voulait savoir qui lui avait fait sur la tête de Werner Holzwarth, qu'il a illustré.

Il remporte les prestigi…En lire plus sur Wikipedia