Livre
Néerlandais

Zoen me tot ik spin : gedichten over de liefde

Wolf Erlbruch (dessinateur), Hans Andreus (auteur), Simon Van der Geest (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Achttien gedichten over de liefde. Met paginagrote kleurrijke prenten van verliefde en zoenende dieren. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Liefde
Titre
Zoen me tot ik spin : gedichten over de liefde / Hans Andreus, Simon van der Geest, Eva Gerlach ... [e.a.] ; ill. Wolf Erlbruch
Dessinateur
Wolf Erlbruch
Auteur
Hans Andreus Simon Van der Geest 1978- Eva Gerlach
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2018 | Autres éditions
39 p. : ill.
ISBN
9789045112794 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

‘Zie je ik hou van je, / ik vin je zoo lief en zoo licht' Deze overbekende regels van Herman Gorter drukken precies de sfeer uit die Wolf Erbruch schept in Zoen me tot ik spin, een minibloemlezing met achttien gedichten over de liefde. Het boekje bevat weinig verrassingen. Er zijn de klassiekers van Gorter en Zwagerman (‘… zag jij misschien’), Hanlo (‘Ik noem je bloemen’) , Andreus (‘Ik heb je liever’) en Warmond (‘Je bent’). Ook de gedichten van K. Michel, Eva Gerlach, Rutger Kopland, Annie M.G. Schmidt, Toon Tellegen, Judith Herzberg en Bart Moeyaert zijn al vaak gebloemleesd. Enkel de recente verzen van Simon van der Geest en Taneke Wiegersma kleuren buiten de bekende lijntjes.
De meeste gedichten zijn oorspronkelijk voor volwassenen geschreven, maar enkele komen uit bundels voor de jeugd van onder meer Edward van de Vendel en André Sollie. Experimentele gedichten waar je diep in moet graven naar de betekenis bevat de bloemlezing niet, maar wel heel herkenbare verzen i…Lire la suite
Mooi uitgegeven bloemlezing met achttien gedichten over de liefde, geschreven door diverse Nederlandse en Vlaamse auteurs uit voornamelijk de 20e eeuw. Zo zijn er gedichten opgenomen van Edward van de Vendel, Tanneke Wigersma, Hagar Peeters, Eva Gerlach, K. Michel en Rutger Kopland. Sommige dichters zijn vooral bekend van poëzie voor volwassenen. Variërend van gevoelig tot grappig verschillen zij eveneens wat betreft moeilijkheidsgraad, uitdrukkingswijze, rijmschema en gebruik van leestekens en/of interlinie. Alle gedichten – sommige zonder titel – zijn afgedrukt op de rechterpagina’s. Ze zijn prachtig geïllustreerd met unieke, karakteristieke prenten van verliefde en zoenende dieren op de linkerpagina’s, waardoor de uitgave een duidelijke meerwaarde krijgt. De illustrator Wolf Erlbruch maakt gebruik van verschillende technieken en materialen. De figuren zijn getekend, uitgeknipt en op een lichte achtergrond geplakt. Hij ontving diverse prijzen voor zijn oeuvre, onder meer de Zilveren…Lire la suite

Zoen me tot ik spin

Een gedichtenbundel over één van de fijnste gevoelens die er zijn: verliefd zijn. De gedichten van wel achttien bekende auteurs verschenen eerder in andere bundels. Maar voor dit kleine boekje werd een heel mooie keuze gemaakt: één voor één zijn de gedichten ontroerend en apart.
In één oogopslag zie je dat dit boekje niet zomaar een boekje is. De prachtige illustraties van Wolf Erlbruch geven het net het extraatje dat nodig is om er iets speciaals van te maken. Elke prent ontroert, straalt warmte en liefde uit. Je ziet de gekste dierenpaartjes. Zoals een uil die verliefd is op een eland; samen zitten ze in een boom te mijmeren. Een muis en een slak zoenen elkaar innig in het hoge gras.
'Zoen me tot ik spin'. Alleen al voor die mooie titel (van Bart Moeyaert) zou ik het boek kopen! Een aanrader voor al wie zijn geliefde eens wil verwennen met woorden!

À propos de Wolf Erlbruch

Wolf Erlbruch (né le 30 juin 1948 à Wuppertal) est un illustrateur et écrivain allemand, auteur ou illustrateur de plus de 25 livres pour enfants.

Il a été lauréat du prix Hans Christian Andersen illustration en 2006.

Biographie

Erlbruch étudie le graphisme à la Folkwang-Schule à Essen. Il travaille comme illustrateur dans des magazines (Stern, Esquire).

Il commence à travailler pour la jeunesse en 1985 sur Der Adler, der nicht fliegen wollte de James Aggrey. Le fils d'Erlbruch vient de naître, il voulait pouvoir dire « regarde, papa a fait un livre pour enfants. » Il a depuis illustré de nombreux livres pour enfants.

Il rencontre le succès en 1990 avec l'album De la petite taupe qui voulait savoir qui lui avait fait sur la tête de Werner Holzwarth, qu'il a illustré.

Il remporte les prestigi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions