Livre
Néerlandais

Ik voel, ik voel ... een beer

Xavier Deneux (auteur)

Ik voel, ik voel ... een beer

Public cible:
9-11 ans et plus
De zwarte kat besluipt het witte muisje en de zwarte vleermuis vliegt voor de maan terwijl de witte uil op een tak zit. Vierkant hardkartonnen prentenboek met gestileerde illustraties in zwart-wit en voelelementen voor alle dieren. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Sujet
Dieren
Titre
Ik voel, ik voel ... een beer
Auteur
Xavier Deneux
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Mes animaux tout doux
Édition
2
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2018 | Autres éditions
[12] p. : ill.
ISBN
9789025760809
Placing suggestion
Voelboeken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit voelboekje stelt op de tegenoverliggende bladzijden twaalf dieren voor, als tegenpolen van elkaar. Soms wordt actie gesuggereerd: een zwarte poes besluipt een wit muisje en twee witte schaapjes rennen weg voor een zwarte wolf. Veelal gaat het gewoon om het contrast: een zwart molletje komt boven grond en een wit konijntje zit in zijn holletje of een uil zit op een tak en een zwarte vleermuis vliegt voor de heldere maan. De pagina’s zijn kunstzinnig uitgewerkt in alleen wit en zwart, met mooi gestileerde dieren, golvende lijnen en beperkte details. Op de dieren zitten voelplekjes in diverse structuren. Ze zijn lekker aaibaar en zacht, van glad tot wollig en harig. De scènes zijn goed herkenbaar en de namen van de dieren worden discreet vermeld, in een dunne maar goed leesbare schreefloze letter. Dit stevig gekartonneerde boekje met afgeronde hoeken kan tegen een stootje. Het stimuleert tot kijken en voelen, maar ook tot benoemen en het verzinnen van een context bij de illustraties…Lire la suite

Ik voel, ik voel ... een beer

De afbeeldingen in dit kijk- en voelboekje zijn allemaal in zwart of wit en daardoor dus ook voor de allerkleinsten heel herkenbaar. Er staan steeds twee dieren afgebeeld, met daarbij hun benaming. Heel sober dus, maar het geeft de illustraties een spannende dimensie. Het is volop kijken, voelen en ontdekken. Een poes die op het dak naar een muis sluipt, een konijn dat zich voor een mol verstopt, een wolf die twee schaapjes achtervolgt, twee nachtdieren: een vleermuis en een uil, in de wildernis: een panda en vlinders, op het ijs: ijsberen en pinguïns. Bovendien zijn alle dieren ‘voel’-plaatjes in pels, of in vilt, of in spotvernis, … Heel zacht om te strelen. Zelfs de voorpagina heeft twee aaibare beren. Heel fraai en stevig kartonboekje, waarin bewezen wordt dat minder soms veel meer kan zijn.