Livre
Néerlandais

Mijn dromen

Xavier Deneux (auteur), Hetty Van Aar (traducteur)
In dromen is alles mogelijk. Je kunt vliegen op een vogel of een vliegend tapijt. Je kan een dinosaurus of walvis berijden. Of glijd je liever van de slurf van een olifant?
Sujet
Dromen
Titre
Mijn dromen
Auteur
Xavier Deneux
Traducteur
Hetty Van Aar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Mes rêves
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2012 | Autres éditions
[16] p. : ill.
Note
Illustraties gedeeltelijk met lichtgevende inkt
ISBN
9789002247019 (hardback)
Placing suggestion
Voelboeken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een klein meisje vertelt over haar dromen. Ze vliegt bijvoorbeeld als een vogel door de lucht, is een prinses in een kasteel en glijdt van de slurf van een olifant. Dit vierkante, hardkartonnen peuterboek met afgeronde hoeken en dikke bladzijden bevat prachtige illustraties die zijn opgebouwd met kleurvlakken in zwart, wit, zilver en af en toe een rood en/of groen accent, in een opvallend grafische, contourloze stijl. Op alle pagina’s is voor de kinderen iets te voelen, zoals stippen of schaapjes. Ook is soms lichtgevende inkt gebruikt. Er is weinig tekst; in één of twee regels wordt de betreffende droom in eenvoudige woorden beschreven. Het omslag is gemaakt van zwart, zacht rubberachtig materiaal, terwijl de knalrode bloem ruw en stroef aanvoelt. Een aanrader voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Mijn dromen

Van Xavier Deneux, de man achter de voelboeken 'Zo voelt het op de boerderij' enzovoort, verscheen het kartonboekje 'Mijn dromen'. In het boek gaat een jongen op reis doorheen zijn dromen, waarin hij ridder is, vliegt, op een olifant zit, op een dinosaurus rijdt… Je kan het zo gek niet bedenken of hij droomt het. In duidelijke, korte verzen worden de dromen beschreven. De prenten zijn sober opgebouwd uit rood, wit en zwart, met af en toe een accent van een andere kleur. Ook lichtgevende inkt en zilveren accenten werden gebruikt bij het illustreren van dit boek. Een leuk boekje, met als minpunt de dikte: als de pagina’s uit iets dunner karton gemaakt waren, zou het iets makkelijker hanteerbaar zijn.