Livre
Néerlandais

Mimi doet alles na

Yih-Fen Chou (auteur), Chih-Yuan Chen (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Mimi wil alles doen wat de volwassenen ook doen, maar dat loopt niet altijd goed af. Vierkant prentenboek met paginavullende vrolijke illustraties en een korte tekst. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Mimi doet alles na
Auteur
Yih-Fen Chou
Dessinateur
Chih-Yuan Chen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Mimi loves to mimic
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2009
[24] p. : ill.
ISBN
9789030363316
Placing suggestion
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 25 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mimi is een schattig molletje in de kleutertijd. Ze is speels, ondeugend, nieuwsgierig en heel erg lief. Ze woont bij haar mama en papa, en haar grootouders letten vaak op haar. In Mimi doet alles na van Yih-Fen Chou gaat het om het imitatiegedrag van Mimi. Als mama opruimt, dan probeert Mimi dat ook te doen. Als mama zich opmaakt, dan doet Mimi dat ook, doet oma de hond Nini in bad, dan doet Mimi haar speelgoed in het sop, slurpt opa zijn soep op, dan doet Mimi dat ook, en ga zo maar door. Mimi imiteert haar hele omgeving, maar kan alles nog niet zo goed vatten, laat staan dat ze erin slaagt alle gedragingen goed te kopiëren. Bij het opruimen smijt ze haar speelgoed in de vuilnisbak, bij het badderen ontaardt de badkamer tot een zwembad, en vooral ondeugende streken herhaalt Mimi gretig. Opa die slurpt, oma die 'ssshhhttt' zegt, Mimi ziet er meteen de humor van in en maakt het zich eigen.
Het zijn heel herkenbare situaties voor iedereen die kleuters in huis heeft, en voor k…Lire la suite
Mimi, een eigenwijze klein hondachtig figuurtje, wil alles nadoen wat grote mensen doen. Doet haar moeder afval in de vuilnisbak, dan doet Mimi haar speelgoed erin. Heeft Mama lipstick op, Mimi ook. Als mama leest, gaat Mimi ook lezen, papa speelt trompet, Mimi doet het ook. Ook bij opa en oma doet Mimi alles wat zij doen. Maar bij Mimi lopen de dingen alleen altijd wel wat anders af. Ten slotte doen opa en oma Mimi na (door elkaar een kus te geven). Verzorgd uitgegeven, bijna vierkant, handzaam prentenboek met leuk ogende, kleurige omslagtekening die de titel dekt: Mimi en haar moeder allebei met een vaas bloemen. Het verhaaltje wordt weergegeven door de tekeningen in pasteltinten. Deze vertellen net iets meer dan de een- tot tweeregelige tekst. Bij het soep eten, slurpen en sstt zeggen wordt met lettergrootte en tekst gespeeld. Twee tekeningen zijn in spreadvorm. Deel uit een nieuwe reeks prentenboeken rond Mimi*. Een vrolijk, grappig en herkenbaar boekje vanaf ca. 3 jaar.