Livre
Néerlandais

Mimi zegt nee

Yih-Fen Chou (auteur), Chih-Yuan Chen (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als mama vraagt of ze peuter Mimi moet helpen, roept Mimi heel hard: Nee. Ze wil alles zelf doen: aankleden, melk inschenken, op de glijbaan klimmen enz. Vierkant prentenboek met paginavullende vrolijke illustraties en een korte tekst. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Stout zijn
Titre
Mimi zegt nee
Auteur
Yih-Fen Chou
Dessinateur
Chih-Yuan Chen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Mimi says no
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2009
[24] p. : ill.
ISBN
9789030363309
Placing suggestion
Stout zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 29 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het schattige kleutermolletje Mimi is een ondeugende rakker. Ze wil al zelfstandig zijn en alles zelf kunnen, maar uiteraard heeft ze nog niet de vaardigheden om alles tot een goed einde te brengen. Mimi's lievelingswoordje is nee. Als haar mama haar wil aankleden, protesteert Mimi heftig en zegt dat ze het zelf kan. Het resulteert in een jurkje dat, na veel vijven en zessen, achterstevoren hangt. Wanneer mama Mimi een glas melk wil inschenken, zegt het meisje resoluut dat ze dat zelf kan, maar ze morst en heel de tafel komt onder de melk te zitten. Als mama Mimi naar de speeltuin wil brengen, gaat Mimi er gewoon alleen naartoe. Maar als Mimi dan ook alleen van de glijbaan wil glijden, doet ze zich pijn. Ze begint heel hard te huilen, en mama wil haar een knuffel geven. Wederom roept Mimi heel hard nee. Maar deze keer is het omdat zij mama een knuffel wil geven.
In heel Mimi zegt nee trekken Yih-Fen Chou en Chih-Yuan Chen het zelfstandig willen zijn over heel de lijn door. M…Lire la suite
Deel uit een nieuwe reeks prentenboeken rond het hondachtige figuurtje Mimi*. Ze is in de peuterpuberteit. Als Mama steeds heel lief vraagt of ze Mimi zal helpen, roept Mimi heel hard: Nee (in letters die eenderde van de pagina beslaan). Op de volgende bladzijdes is dan te zien hoe Mimi het voor elkaar krijgt om zich aan te kleden, melk in te schenken, naar de speeltuin te lopen en de glijbaan op te klimmen. Als ze daarvan af stuitert, huilt ze heel hard en wil ze heel graag mama een knuffel geven. Mama redt steeds wat er te redden valt en brengt zo wat relativering aan: Mimi doet veel zelf, maar mama is wel in de buurt. Vierkant formaat prentenboek met grote bladvullende illustraties in pasteltinten die de kern van het verhaal laten zien, vooral de emoties eromheen. De tekst is beperkt tot de vraag van mama 'Zal ik' en het antwoord van Mimi Nee!''. Leuk om samen met peuters te bekijken en te praten over oorzaak en gevolg. Vanaf ca. 3 jaar.