Livre
Néerlandais

Balotje in de dierentuin

Balotje in de dierentuin

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Balotje gaat met haar oom naar de dierentuin. Op weg naar de apen raakt ze oom Ben kwijt. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties in wasco. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Dierentuinen
Titre
Balotje in de dierentuin
Auteur
Yvonne Jagtenberg
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789025857752 (hardback)
Placing suggestion
Dierentuinen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dat Yvonne Jagtenbergs ‘Balotje’-boeken succesvol zijn, is ondertussen duidelijk. Balotje haalde tweemaal de Top Tien Nationale Voorleesdagen (2009 en 2011) en werd bekroond met een Vlag en Wimpel in 2006. Visueel oogt ook Balotje in de dierentuin weer fraai. De kinderlijke penseel- en wascotekeningen spreken erg aan omwille van de felle tinten en de beestjes en mensen die kriskras door elkaar lopen in de dierentuin. In de ene tekening schemert nog een nonchalante potloodtekening door, de andere wordt door bruut zwart omlijnd.
De achterflap vat als volgt samen: ‘Balotje wil alles zien, maar kijkt ze wel goed?’. Deze vraag geldt ook voor de jonge lezer. Heeft die het ijsetende stokstaartje gevonden? Is de olifantvormige struik bij de ingang gespot? Wie staat er tijdens het ijsjeseten achter Balotje? En vooral: hoe vaak duikt die eenzame pinguïn op?
Het verhaal draait hoofdzakelijk rond het uitje van Balotje en oom Ben. In de dierentuin hebben sommige dieren een heel …Lire la suite
Balotje gaat een dagje met haar oom Ben naar de dierentuin. Op de foto wil ze niet, het nijlpaard blijft onder water, en van de olifant ziet ze alleen zijn billen. Nadat ze een ijsje hebben gegeten wil Balotje naar de apen. Al dwalend door de dierentuin verliest zij haar oom uit het oog, maar vindt hem gelukkig weer terug bij de apen. De prentenboeken over Balotje zijn een begrip geworden, onder meer door de Top Tien Nationale Voorleesdagen (2009 en 2011) en een Vlag en Wimpel (2006). De hoofdpersoon wordt heel levendig neergezet. Het verhaal, dat op zich heel eenvoudig is maar wel duidelijk opgebouwd, zal zeker voor kleuters herkenbaar zijn, omdat het heel direct aansluit op hun leef- en belevingswereld. De kleurrijke, naïef-realistische wascotekeningen, steeds over twee pagina’s, geven het verhaal een extra dimensie en nodigen uit om met de voorgelezen kleuter(s) details te bekijken. Aantrekkelijk omslag. De serie over Balotje*, waarvan dit het achtste deel is, wordt ondersteund doo…Lire la suite