Livre
Néerlandais

Klein monster Motta

Klein monster Motta

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Het kleine monster Motta wil net zo groot, sterk en griezelig zijn als zijn zes woeste, harige monsterbroers. Maar iedereen vindt Motta alleen maar schattig. Tot hij in het bos iets vindt. Prentenboek met grappige, grof getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Klein monster Motta
Auteur
Yvonne Jagtenberg
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2017 | Autres éditions
[44] p. : ill.
ISBN
9789047620341 (hardback)
Placing suggestion
Griezelen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wat als iedereen je schattig vindt… Klein monster Motta woont met zijn monstermama en -papa en zijn zes harige, woeste, wilde monsterlijke broers. Motta wil net zo groot, sterk en griezelig zijn als zijn broers, maar hoe hij ook brult en stampt, ze vinden hem alleen maar schattig. Niemand begrijpt hem. Boos loopt hij naar het bos, waar hij iets vindt waarmee hij iedereen laat rillen van angst… Prentenboek met bewust grove potloodtekeningen (in combinatie met andere technieken waaronder waterverf en collage) tegen witte achtergronden. Eenvoudig en doeltreffend, want de auteur weet met weinig een scala aan emoties te treffen. De tekst is gedrukt in een duidelijk lettertype, gelardeerd met diverse andere lettertypen in verschillende kleuren om de woorden visueel kracht bij te zetten. De schutbladen staan vol harige monsters, achterin met de namen en enkele karaktertrekken erbij vermeld. Fijn prentenboek als hart onder de riem voor de benjamin van elk gezin. Vanaf ca. 4 jaar.

Klein monster Motta

Klein monster Motta is de jongste van het gezin met zes grote, sterke, harige, wilde, woeste monsterlijke broers. Hij wil net zo zijn, maar tot zijn ontzetting is hij helemaal niet groot, sterk, harig, wild of woest. Ze vinden hem schattig, en dat is nu net wat Motta niet wil. Dus gaat Motta op zoek naar een manier om zijn familie ervan te overtuigen dat hij helemaal niet schattig is. En dat hij zelfs zijn stoere broers kan laten rillen van angst ...Een goed geschreven verhaal met heel sprekende en duidelijke illustraties. Deze zijn een combinatie van collage, verf- en potloodtekeningen. Het klinkt misschien veel bij elkaar, maar het werkt. Door steevast te kiezen voor een witte achtergrond worden de illustraties een mooi en duidelijk geheel. Door kleine aanpassingen in het gezicht van de monsters slaagt de illustrator er in om gevoelens heel duidelijk te tonen. Een leuk en grappig boek dat aantoont dat grootte er niet toe doet, maar vindingrijkheid en doorzettin…Lire la suite